Η αλήθεια για το εμπόριο γούνας

Όσο κι αν θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι όλοι αγαπούν τη γούνα και την υποστηρίζουν, δεν είμαστε αφελείς στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες διαμάχες και αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η γούνα παγιδεύεται, εκτρέφεται και κατασκευάζεται. Ναι, η γούνα φτιάχνεται από πραγματικά ζώα και καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, θα υπάρξουν κάποιοι άνθρωποι που θα εξακολουθούν να επιλέγουν να μην τη φορούν- ωστόσο, ελπίζουμε ότι μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου θα είστε πιο ενημερωμένοι για την αλήθεια σχετικά με το εμπόριο γούνας.

Η γούνα είναι το αρχαιότερο ύφασμα που γνωρίζει ο άνθρωπος και είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά προϊόντα της φύσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μόνο τα πιο υγιή και καλά φροντισμένα ζώα παράγουν την πιο όμορφη γούνα. Ένα ζώο που έχει κακοποιηθεί, λιμοκτονήσει ή έχει ασθένειες δεν θα παράγει πολυτελή γούνα και επομένως δεν χρησιμοποιείται από το εμπόριο γούνας. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια δολάρια επενδύονται στην έρευνα για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη φροντίδα των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης δυνατής διατροφής, της υγιεινής στέγασης και φροντίδας και ότι η αποστολή των ζώων είναι ανθρώπινη, γρήγορη και ανώδυνη. Το εμπόριο γούνας ρυθμίζεται αυστηρά από πολιτειακούς, εθνικούς και διεθνείς νόμους που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη φροντίδα των ζώων και απαγορεύουν τη βάναυση μεταχείριση των ζώων με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση δεν χρησιμοποιούνται ποτέ στο εμπόριο γούνας. Στην πραγματικότητα, ένας από τους κύριους λόγους για την παγίδευση είναι η διαχείριση του υπερπληθυσμού των ζώων. Η αύξηση του αριθμού των ζώων επιβαρύνει τους διαθέσιμους πόρους τροφής και οδηγεί σε άγχος και πείνα, ενώ αυξάνει και την ποσότητα των ασθενειών που μεταδίδονται στα οικόσιτα ζώα και στους ανθρώπους. Ο έλεγχος για τους κάστορες είναι εξαιρετικά σημαντικός αφού μια μελέτη έδειξε ότι τα φράγματα κάστορα κοστίζουν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στις ΗΠΑ λόγω των ζημιών από την πλημμύρα της γης, την απόφραξη των καναλιών αποστράγγισης και την παράσυρση δρόμων, σιδηροδρόμων και γεφυρών όταν αποτυγχάνουν. Εάν δεν υπήρχε πλέον ζήτηση για γούνα, η παγίδευση θα εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται για την πρόληψη αυτών των ζημιών και του υπερπληθυσμού. Η πώληση γουναρικών για εισόδημα είναι μόνο ένα επιπλέον κίνητρο για τους παγιδευτές και τους αγρότες. Οι παγιδευτές είναι τα “μάτια και τα αυτιά” της γης και είναι αυτοί που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα ζώα και τους βιότοπούς τους. Συνήθως είναι οι πρώτοι που μας ειδοποιούν αν απειλείται ένας βιότοπος άγριας ζωής. Οι αγρότες είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα των ζώων τους από τη γέννηση έως το θάνατο. Τα ζώα συνήθως ευθανατώνονται σε ένα δοχείο προγεμισμένο με αέριο, επιτρέποντας έναν γρήγορο, ανώδυνο και ανθρώπινο θάνατο.

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι η ψεύτικη γούνα πρέπει να φοριέται αντί της αληθινής γούνας επειδή είναι πιο ηθική. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι η αληθινή γούνα είναι πιο “πράσινη” και ασφαλέστερη για το περιβάλλον. Η ψεύτικη γούνα κατασκευάζεται με μη ανανεώσιμες πηγές πετρελαίου. Η πραγματική γούνα είναι φυσική και ανανεώσιμη. Εκτός από τη γούνα, τα εκτρεφόμενα βιζόν παρέχουν εκλεκτά έλαια για την περιποίηση του δέρματος και άλλα προϊόντα. Επιπλέον, τα σφάγια από εκτρεφόμενα μινκ χρησιμοποιούνται επίσης για σκοπούς θέρμανσης και στην παραγωγή τσιμέντου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφθείτε έναν από τους παρακάτω ιστότοπους/άρθρα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για την παρούσα δημοσίευση.

www.fur.org

www.truthaboutfur.com

www.furisgreen.com

www.wearefur.com

www.furcare.org

http://www.huffingtonpost.com/nathan-j-winograd/peta-kills-puppies-kittens_b_2979220.html



el